Télen az ember jobban szereti a bekuckózós, tévézős délutánokat, estéket. Ilyenkor se kell lemondanunk a nassolásról, egész egyszerűen csak egészségesen kell elkészíteni azokat.
Íme néhány általam kedvelt nyalánkság 200 kcal alatt, amivel megédesíthetjük a szürke délutánokat.
Krémtúró:
Nem kell más hozzá, mint egy fél banán, 50 gramm zsírszegény, vagy félzsíros túró és 3 teáskanál natúr joghurt. Ezeket halmozom az aprítógépbe és 10 másodperc alatt el is készítem. A tetejére szórok némi diót és aszalt meggyet, ami még szebbé, pikánsabbá teszi ezt a finom desszertet.
Csokis banánfagyi:
Csupán 2 hozzávalóból áll: egy banán és 3 gramm zsírszegény, cukormentes kakaópor. Ezeket össze turmixoltam, majd ment be a fagyasztóba néhány órára. Én ebbe is raktam egy kis diót, mandulát, kesudiót, hogy tápláló is legyen egyben a vacsorám.
Zabos kókuszgolyó:
Itt nem mértem a hozzávalókat. Mandulát, kesudiót, pekándiót, diót és zabot finomra daráltam, adtam hozzá egy banánt, egy kis aszalt szilvát, aszalt körtét, aszalt meggyet, mindent össze gyúrtam, golyókat formáltam belőle és megforgattam egy kis kókuszreszelékbe. Egészséges, de vigyázni kell vele, mert igazi kalória bomba. 😀
Banános zabpehely keksz:
A másik blogomon már posztoltam ugyan, de azért itt is megosztom ezt az egészséges finomságot. A hozzávalók: 100 gramm zabpehely, 3 db banán, 1 tk cukrozatlan kakaópor és egy tk fahéj. Össze gyúrjuk ezeket, kis korongokat készítünk belőlük és előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Ezt azért hagyjuk kihűlni és utána fogyasszuk egészséggel! 🙂
Étcsokiba mártott gyümölcsök:
Bármilyen gyümölcsöt 70%-os olvasztott csokiba mártani és megenni egy-két falatot nem bűn. De azért ne vigyük túlzásba. 😉
Ezek a kedvenc, gyors finomságaim, ha rám jön az 5 perc. Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél még több írást, posztot a mindennapjaimról, motivációmról, vagy csak egy jót dumcsizni, megtalálsz facebookon itt. Testvér blogom a Free Spirit Life, amit pedig szintén facebookon itt követhetsz. Instagramon is fent vagyok már itt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: